Norddjurs Venstreforening

Pavillonen er en vigtig del af et stærkt kulturliv

Af Britt Bager
Venstre
politisk ordfører og folketingskandidat på Djursland:

“Vi har meget at tilbyde her på Djursland, når det gælder kulturelle oplevelser. Hvad enten man er barn, ung eller voksen, så findes der et utal af spændende tilbud: Djurs sommerland, Kattegatcentret, Fregatten Jylland, Gl. Estrup, Nationalparken Mols Bjerge – eller Danmarks bedste strande.

Alle skønne steder, der formår at tiltrække mennesker fra nær og fjern – både danske og udenlandske turister, som kommer hertil for at opleve Djursland. Det er vi rigtig gode til, og det har stor betydning. Ikke kun for de mange gæster, der oplever et væld af kulturelle tilbud, men også fordi et blomstrende kulturliv betyder arbejdspladser og vækst i lokalområdet. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at antallet af jobs i den kulturelle sektor i Syddjurs og Norddjurs kommuner er stødt stigende.

Udviklingen vidner om, at Djursland som turistdestination er enormt attraktiv, og så vidner det om, at de markante investeringer, der foretages på Djursland, bærer frugt. Og der er stadig masser af potentiale, der bare venter på at blive indfriet. Det ser vi blandt andet på spillestedet Pavillonen, hvor man nu gør en ekstra indsats for at få sat Djursland på landkortet og blive udpeget som et regionalt spillested. Med sådan en udpegning følger en årlig millionstøtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik. En økonomisk saltvandsindsprøjtning, som kan løfte Pavillonen, så man kan tiltrække et bredere publikum, og så man kan positionere sig, som et musikalt kraftcenter – både regionalt og nationalt.

Som lokal valgt, kan jeg kun bakke op om og rose ambitionen for musiklivet på Djursland. Hvis vi skal sikre fremtidig udvikling og vækst, så kræver det en helt særlig indsats.”

Kilde:Lokalavisen Folkebladet