Norddjurs Venstreforening

Venstre holder fokus

Venstre holder fokus

Af Kasper Juncher Bjerregaard
Gruppeformand for Venstre
Norddjurs Kommunalbestyrelse

I et indlæg i avisen giver Poul-Werner Johnsen (PWJ) en opsang til infrastrukturen i Norddjurs kommune og til Venstres rolle i de overståede budgetforhandlinger.

PWJ leverer altid gode indlæg med både vid og bid og jeg læser dem altid med interesse – også når de indeholder kritik af Venstre.

PWJ problematiserer, at Venstre ikke ville støtte op om et alternativt budgetforslag. Forslaget indeholdt en skattelettelse, der ganske rigtigt ville kunne spare kommunen for 2,5 mio. i straf til staten.

Vigtigt er det dog at læse hele forslaget, der udover flere meget usikre indtægter helt åbent indeholder et underskud for Norddjurs Kommune de kommende år på minimum 45 mio. kr.

Altså er forslaget en tilbagevenden til det, der har givet Norddjurs Kommune sine massive økonomiske udfordringer og dermed udstikker det en retning mod en ny periode med genopretning, besparelser og skattestigninger.

Venstre vil noget andet.

Venstre vil insistere på, at der arbejdes målrettet med at vende Norddjurs Kommunes økonomi og at denne vending sker så hurtigt som muligt. Det er en stor og tung proces med meget få populære elementer, men den er nødvendig og Venstre har valgt at bidrage, så der bliver skabt en sund økonomi med plads til nødvendige investeringer i udvikling og med tiden plads til lettelser i skatten – noget Venstre naturligvis arbejder for.

Men forudsætningen er, at der først kommer styr på økonomi og prioriteringer. Ellers får vi aldrig løst de grundlæggende problemer og skabt basis for en positiv udvikling.

Jeg deler PWJ’s kritik af de kommunale veje og cykelstiers vedligehold. Det er ganske korrekt et udtryk for manglende prioritering de seneste mange år. Pengene er måske ikke mange i Norddjurs, men dem der er kunne og burde have været anvendt bedre og mere målrettet.

Det seneste valg gav desværre ikke mulighed for et magtskifte i Norddjurs. Det skal dog ikke forhindre Venstre i at søge indflydelse frem mod næste valg.

Vi arbejder fortsat målrettet for at overtage borgmesterposten efter næste valg. Det mener vi sker bedst ved at søge indflydelsen.

Ikke på skødet af borgmesteren, men med et fast blik på den økonomiske retning.

Kilde: Lokalavisen Norddjurs/Kasper Bjerregaard